Ook in 1998 zal De digitale reiziger een prijs uitreiken aan een persoon, groepering of organisatie die de belangen van de Nederlandse openbaar vervoerreiziger heeft geschaad, op welke manier dan ook; al dan niet met opzet.

De "Flapdrol van de maand" is niet meer; daarvoor in de plaats is gekomen "de Sjef Koekenbakker-award". Dit beeldje ziet u hiernaast. Het kleinood bestaat uit een plastiek van - ja, wat is het - veredeld blik geloof ik, bevestigd op een voetje van origineel wrakhout; dit alles smaakvol gefotografeerd tegen een achtergrond van zwart velours. Wij danken Marcel Kouwenhoven, die dit prachtstuk uit zijn privécollectie aan ons in bruikleen heeft afgestaan.

Alleen winnaars van de "Sjef" hebben het recht, het plaatje van de trofee te downloaden en er hun eigen website mee op te leuken. Op naleving van deze regel zal streng worden toegezien.

De "Sjef" lijkt wel enigszins op een NS-logo waarvan enkele lijnen zijn uitgewist (als een spoorwegnet met opgeheven onrendabele nevenlijnen). Ook heeft het iets weg van het bovenaanzicht van een gelede bus die in een slip is geraakt, een halfbakken lage-vloertram, of een weinig gestroomlijnde voorloper van de draagvleugelboot. De trofee heeft dus alles te maken met openbaar voervoer.

Het reglement van de "Sjef Koekenbakker award" is nagenoeg gelijk aan dat van de voormalige flapdrol.

Wie of wat is of was Sjef Koekenbakker? U wilt dit vast niet weten; vraag het dus maar niet.