Station Den Haag Ypenburg in 8 foto’s


Over het in december 2005 geopende station Den Haag Ypenburg zou ik geen uitgebreid verhaal weten te vertellen. Het ligt aan de spoorlijn Den Haag – Gouda, langs de snelweg A4, tussen Voorburg en Zoetermeer, in een Haagse VINEX-zone die nog niet bebouwd is, maar dat binnenkort wel zal worden. Om 26 en 56 minuten na het hele uur stopt hier de stoptrein naar Den Haag CS; om 04 en 34 die naar Gouda Goverwelle. Dat was het wel; hier zijn de foto’s.


 


 

De stationsomgeving ziet er nog weinig appetijtelijk uit. Over een paar jaar zal HTM-tram 19 (Leidschendam Leidsenhage / MCH – Delft TU) rijden door het tunneltje in het midden van de foto. Tot die tijd stopt HTM-bus 33 (Rijswijk – Ypenburg – Leidschenveen) in de buurt van het station.


 

Wel geopend; nog niet af.


 

Minimal art in stationsbouw.


 

Passagiers zijn er ook al.


 

De kerk van Nootdorp aan de einder.


 

Een gotspe, dit bord. Slechts eens per week (!) vertrekt hier een trein naar Utrecht CS. Verder is het chapiter: overstappen in Gouda.


 

De sprinter naar Gouda op punt van vertrek. Een van de middensporen leidt via de nieuwe Nootdorpboog naar de werkplaats Leidschendam.


Frans Mensonides
Er geweest: donderdag 29 december 2005
Gepubliceerd: 1 januari 2006

 


© Frans Mensonides, Leiden, 2005


<< naar thuispagina Frans Mensonides