Archief De digitale reiziger


Vijf jaar lang, van 1996 tot 2001, heeft op deze plek De digitale reiziger gestaan, een website met verslagen van OV-reizen in buiten- en vooral binnenland. De (voorlopig) laatste aflevering verscheen in november 2001. In vijf jaar tijd zijn op De digitale reiziger circa 250 reisverslagen gepubliceerd, waarvan er ca. 85% geschreven zijn door mijzelf. Enkele gastschrijvers tekenden voor de rest. Vanaf juni 2002 is de reeks reisverslagen voortgezet in de rubriek REFLEXXIONZZ! die in de zomer van 2003 werd opgeheven.

Deze opmerkelijke hoeveelheid tekst, in totaal naar schatting 1500 A4-tjes als je het zou uitprinten, vraagt om een goed toegankelijk archief voor degenen die al die artikelen met eeuwigheidswaarde nog eens willen nalezen.

In de tijd, dat wij nog bij Planet zaten, kon je op deze site nog zoeken met behulp van FreeFind. Na de verhuizing naar Tripod en de latere verhuizing naar Wanadoo en de nog latere naar Casema heb ik dit handige zoeksysteempje niet meer aan de praat gekregen. Je zult het dus moeten doen met zoiets ouderwets als een archiefinventaris, helaas! Hieronder volgen de links naar de stoffige archiefkelders van De digitale reiziger.

Attentie: Sommige artikelen op De digitale reiziger bestaan alleen uit tekst. De afbeeldingen zijn in dat geval wegens plaatsgebrek verwijderd. De afleveringen van REFLEXXIONZZ! bestaan altijd voor 100% uit tekst, en hebben nooit foto's gehad.

En, Oh ja, PS: begin 2005 is De digitale reiziger heropgericht. Hij is nu onderdeel van de Thuispagina van Frans Mensonides.


Blader verder door de archieven:

- - -

ARCHIEF DE DIGITALE REIZIGER (OMGEKEERD CHRONOLOGISCH)

- - - - -

ARCHIEF REFLEXXIONZZ! (OMGEKEERD CHRONOLOGISCH)

- - - -

ARCHIEF OV-ARTIKELEN op De DIGITALE REIZIGER EN REFLEXXIONZZ!(THEMATISCH - REGIONAAL)

Buitenland

Binnenland - Spoorwegen

Binnenland - Streekvervoer

Binnenland - Stads(gewestelijk) vervoer

OV-curiosa (zweeftram, snelboten en piepelmoever)

- - - - - -

Eigen Roem riekt: The making of De digitale reiziger, en de 20 beste stukken, door en volgens De digitale reiziger zelf.

- - - - - -

LANGLOPENDE REEKSEN OP DE DIGITALE REIZIGER

Maandelijkse prijs voor slecht OV: Sjef Koekebakker Award (1998-2001) en De Flapdrol van de maand (1997)

Langs Lange lijnen: buslijnen met een rijtijd van minimaal 100 minuten van begin- tot eindpunt (1998-2001)

Boemelen met NS: stoptreinseries (1999-2001)

- - -

REFLEXXIONZZ! - Columns over OV en over andere zaken (1998-2001)

- - -


Frans Mensonides
maart 2002