DA WINNER IZZZZZZZ...
SJEF KOEKENBAKKER VAN HET JAAR 1999

DE UITSLAG


Eind december riepen wij onze lezers op, mee te doen aan de verkiezing van de Sjef Koekenbakker Award 1999. De genomineerden waren de 11 maandelijkse Sjef- winnaars uit 1999; minus Oostnet (dat zijn bedrijf had opgeheven om aan nieuwe Sjef-toekenningen te ontkomen) en Randstadrail (dat na ontvangst van de prijs zijn zondig leven heeft proberen te beteren).

Bleven 9 genomineerden over voor de finale. In tegenstelling tot vorig jaar is het tellen van de stemmen deze keer eerlijk verlopen. Om iedere schijn van corruptie, gefoezel en gesmoezel te vermijden, hebben we ons team vesterkt met twee tijdelijke accountants: B. Peper uit Veenhuizen en H. Kohl uit Colditz. Beide heren zijn wekenlang in de weer geweest met donkere zonnebrillen, op fluistertoon gevoerde mobiele telefoontjes en met slangelederen koffers die op stiekume wijze van eigenaar verwisselden. Zij hebben bij ons een aantal erg vaag gespecificeerde declaraties ingediend (onder andere voor een boottochtje op de Maas, terwijl het bootverkeer op de Maas toch de Sjef van januari 2000 gewonnen heeft, en derhalve niet genomineerd is voor de Sjef van 1999).

Een heel gedoe, met die twee kerels (ik kreeg ook nog een gepeperde rekening van de enige seksclub die Leiden rijk is; wat de heren daar allemaal uitgespookt hebben, is me niet duidelijk, volgens mij hebben ze De digitale reiziger een kohl gestoofd); volgend jaar doen we dit beslist anders; dan frauderen we gewoon weer zelf.

Goed: without further ado lees ik nu de echte, officiŽle uitslag voor uit de accountantsverklaring van Pfeffer Und Kohl A.G.:

1 en winnaar met 50% van de stemmen:
OVR-reisplanner
Niet-gratis reisinformatie op Internet

2 met 16,7% van de stemmen:
Haar van Netelenbos
Transferiumdenken

2 met 16,7% van de stemmen:
NS
voor het verbouwen (lees: slopen) van de plan-T's

2 met 16,7% van de stemmen:
NoordNEP
verloedering regionaal treinverkeer


De winner wazzzzz dus: De OVR-Reisplanner.

Nou, dat lijkt me toch een resultaat, waar we allen vrede mee kunnen hebben! Over deze uitslag kan dan ook niet gecorrespondeerd worden.

Gaarne maken wij van de gelegenheid gebruik, door nogmaas te benadrukken, dat het ook het komende jaar niet is toegestaan, personen, groeperingen of instellingen naar voren te schuiven als kandidaat voor de Sjef Koekenbakker Award. Wel is er in december 2000 weer een verkiezing van de "Sjef van het jaar", waaraan iedereen kan meedoen.

Frans Mensonides
Namens de Sjef-jury
21 januari 2000